Welkom bij

Wereldwinkel Bussum

Mijn winkelwagen

is leeg  

Uw winkelwagen is leeg!

Een nieuwe reep van de Chocolatemakers


De AWAJÚN BAR MELK 52%, een donkere melk chocolade, zoals je nog nooit geproefd hebt. Gemaakt met biologische Criollo cacao uit Peru. #Bio cacao #intens en puur #klimaatneutraal #zeilschip Tres Hombres #Dominicaanse Republiek

 

Awajún bar melk 52%

De cacao van deze reep wordt door de Awajun indianen verbouwd. De Awajun zijn traditionele jagers en verzamelaars en leven in de jungle van het Amazone regenwoud in het noord-oosten van Peru. Cacao komt van oorsprong uit de regenwouden van de Amazone. Deze Criollo cacao komt dus rechtstreeks van de geboortegrond van de cacao.

Met de inkomsten van deze biologische cacao kunnen de Awajun indianen in hun levensonderhoud voorzien en zijn zij niet genoodzaakt geld te verdienen door hout te verkopen of te kappen voor landbouw en veeteelt. Hiermee draagt deze reep bij aan het behoud van het tropisch regenwoud en de ontwikkeling van duurzame teelt van cacao.

De ‘Awajun reep’ melk bevat 52% cacaobonen, 14% melkpoeder en 24% suiker.

Een broertje of zusje dus van de Bio Awajún puur. Deze bevat 80% cacaobonen en 20% suiker. Alle ingrediënten zijn van biologische teelt afkomstig.

Verder in ons assortiment de Tres Hombres repen.

Bio Tres Hombres reep puur 75%

Werken en leven aan boord van de Tres Hombres is ruig en zwaar. De pure Tres Hombres reep is voor dit werk gemaakt: krachtig en van smaak met een crunch bite. Dat past goed bij de stoere bemanning van de Tres Hombres en bij iedereen die van chocolade met karakter houdt. De reep bevat: 75% cacaobonen waarvan 10% gebrande cacaonibs; 23% suiker; 2% cacaoboter.

De nibs zijn kleine stukjes cacaoboon die de reep lekker knapperig maken en hem verrijken met een licht bitterzoete smaak. Precies goed!

 

Bio Tres Hombres reep melk 40%
De ‘Tres Hombres’ melk bevat 40% cacaobonen, 25% melkpoeder, 24% suiker, 11% cacaoboter en op eikenhout gerookt zeezout (1%).

Van iedere Tres Hombres reep gaat er 30ct naar het zeilschip voor onderhoud van deze prachtige schoenerbrik. 

'Tres Hombres' het  zeilende transportschip

Jorne, Andreas en Arjen trotseren ieder jaar weer de Atlantische Oceaan om de fijnste cacaobonen uit de Caraïben te halen. Met het zeilschip de Tres Hombres varen zij geheel op windkracht naar de Dominicaanse Republiek; daar halen zij de bonen voor de Chocolatemakers. De combinatie met op eikenhout gerookt zeezout maakt de smaaksensatie van deze reep compleet: zee, zout, hout en smaken van verre oorden!

Op zaterdag 13 mei 2017 van 15.00 -18.00 uur zal het zeilend vrachtschip Tres Hombres van Fairtransport na haar overtocht vanuit de Dominicaanse Republiek, weer afmeren aan de Amsterdamse kade met o.a. de biologische cacaobonen. Daar maken de Chocolatemakers er in hun kleine chocoladefabriekje twee soorten repen van. De repen hebben een bijzondere smaak. De Chocolatemakers hebben de receptuur zo bedacht dat je in allebei de repen het avontuur  van de Tres Hombres proeft.

Tijd voor een feestje dus ! En het uitladen van de cacaobonen natuurlijk.
Kom je helpen? Met de fiets, bakfiets, kruiwagen, elektrische auto, het kan allemaal. Als het maar CO2 neutraal is. Voor iedere zak die naar de fabriek gebracht wordt, krijg je een reep chocolade. Adres: Hotel de Goudfazant, Aambeeldstraat 10 H, 1021 KB Amsterdam.

Alle ingrediënten van de repen van de Chocolatemakers zijn van biologische teelt afkomstig. De reep weegt 90 gram en is verpakt in vetvrij papier bedrukt met bio-inkt.

Deze chocolade is een versproduct. De reep is ruim een half jaar houdbaar maar geadviseerd wordt de reep binnen 3 maanden op te eten. Simpelweg omdat de smaak dan beter is.

Deze chocolade bevat gegarandeerd geen (sporen van) pinda’s of noten.