Welkom bij

Wereldwinkel Bussum

Een nieuw soepje: Pastinaak


Nieuw  in onze Wereldwinkel de Pastinaaksoep, weer een soepje toegevoegd aan die van de Kromkommercommunity.

 

 

Red mee!

Grote pastinaken, kleine pastinaakjes, pastinaken met een plekje of exemplaren met meer dan één beentje? De kromme pastinaken zijn (nog) niet populair in het winkelschap. Daarom redt de Kromkommercommunity ze en geven ze een ereplekje in deze zachte soep. Met een tikje steranijs voor een vleugje fris is deze soep een echte allemansvriend. Je redt met deze soep 155 gram van onze witte vrienden. Whoohooooo!

570 ml voor 2 á 3 personen

Serveersuggestie: 
Deze soep staat ook alleen best z’n mannetje, maar wordt nog toffer met een topping. Denk aan wat fijngehakte walnoten of een snufje nootmuskaat.

Kromkommer is een initiatief tegen voedselverspilling. Zij brengen gekke groente - die vanwege hun vorm, kleur, grootte óf overproductie anders worden verspild - terug in de keten. Dat doen ze door de hele voedselketen: van boer tot bord. Krom is het nieuwe recht!

Ook van Kromkommer:

 

Wij zijn dikke vrienden met tweebenige wortels en hebben deze een plekje geven in deze bijzondere soep. Een beetje fris en lekker kruidig, maar ook weer niet té, waardoor deze soep een allemansvriend is. En, je redt maar liefst 160 gram van onze wortelvrienden. Bam!

570 ml voor 2 á 3 personen

Serveersuggestie:

Lekker te combineren met een scheutje kokosmelk, verse koriander, croutons van oud brood, of… laat ons hier  weten hoe jij deze soep nog lekker maakt!

Bietensoep? Ja! Nog niet zo bekend maar o zo lekker. De kleur spat van je bord. En wat nog mooier is: met iedere zak soep red je maar liefst 175 gram gekke bieten. Dubbel Yum!

570 ml voor 2 á 3 personen

Serveersuggestie:

Deze soep maak je nog lekkerder met een scheutje balsamico azijn, stukjes appel of wat mierikswortel. Maar laat ons vooral hier weten hoe jij deze soep nog lekker maakt!

Tomatensoep zoals je hem zelf thuis ook zou maken; met veeeeel tomaat, een tikkie zuur en als extra verrassing hele snoeptomaatjes. Daar word je blij van! Met deze soep red je maar liefst 500 gram gekke tomaten en ben je op slag een gekke groente held.

570 ml voor 2 á 3 personen

Serveersuggestie:

Deze gekke groentesoep is nog lekkerder met een scheutje room, verse basilicum, croutons van oud brood, of… laat ons hier  weten hoe jij deze soep nog lekker maakt!

 

 

En sinds eind augustus is er een nieuw soepje bij: de courgettesoep!

Voor meer informatie www.kromkommer.com